Duurzaamheid

Niet iedereen staat er bij stil, maar buitenbaden hebben van origine een hoog energiegebruik. Het is niet alleen belangrijk om het verbruik terug te dringen om het milieu te ontzien, maar ook om kosten te sparen. Om die redenen investeert Zwembaden Border-Odoorn veel in energiebesparende maatregelen.

Afdekdekens2

Sinds enkele jaren zijn alle wedstrijd- en recreatiebaden voorzien van afdekdekens, die ’s nachts over de baden worden gelegd. Daardoor blijft de warmte beter behouden. Daarnaast hebben we ook heatpipes aangelegd. Deze vangen de warmte van de zon op en zo hoeven de systemen die het water verwarmen, zelf minder energie te leveren.

Heatpipes

Natuurlijk hebben we ook zonnepanelen die de energie van de zon omzetten in elektriciteit en samen met onze energiezuinige badwaterpompen besparen we veel elektriciteit. Wij vinden het milieu ook belangrijk en daarom gebruiken we groene stroom. Hier vind je ons officiële Groencertificaat.

Al deze energiebesparende maatregelen zijn goed voor het milieu en zorgen voor een prima exploitatie!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.