Leszwemmen

Leren zwemmen met plezier!

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen bijna allemaal in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

zwemles1.jpg


Erkende zwemdiploma's volgens het Zwem-ABC

Al onze zwembaden zijn in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Als Licentiehouder voldoen wij aan landelijke kwaliteitscriteria. Helaas geldt dit lang niet voor alle zwemdiplomas. Wil je hierover meer lezen, neem dan eens een kijkje op de website Alles over zwemles.

LicentieNZ2018.png

Lessen volgens het Zwem-ABC

Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Deze oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren.

Na deze periode is het tijd voor de zwemslagen. Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei oefeningen, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en nog meer. Dit maakt allemaal onderdeel uit van het Zwem-ABC.

zwemles2.jpg

zwemles3.jpg


Voordeel van lessen in een buitenbad

In heel veel zwembaden worden lessen gegeven volgens het Zwem-ABC. Maar er zijn toch ook veel verschillen. In de eerste plaats heeft het volgen van lessen in een buitenbad een duidelijk voordeel. Het weer is niet altijd zo mooi als je zou willen, maar dat betekent dat de kinderen leren zwemmen onder wisselende omstandigheden (zon, regen, wind). Het resultaat is dat ze beter zijn voorbereid, als ze in vakanties zich in heel andere omgeving moeten zien te redden.

zwemles4.jpg

zwemles5.jpg


Meerdere lessen per week

Daarnaast krijgen de kinderen in onze zwembaden meerdere keren per week les. Onze zwemlessen starten begin mei en stoppen pas in september. In de weken voor en na de zomervakantie krijgen de kinderen tweemaal per week les en dan zijn de lessen in de middag. In de zomervakantie schuiven we naar de ochtenduren en geven we driemaal per week les. Zo krijgen de kinderen in een seizoen meer dan 40 lessen van 30 minuten. De kinderen vinden het heel leuk om zoveel te zwemmen en wij zien ze elke week sterker worden!

zwemles6.jpg

zwemles7.jpg


Veiligheid en structuur

We volgen de richtlijnen van de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) voor het Zwem-ABC en voor de zwemveiligheid . Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Naast de gangbare zwemlessen, geven we ook lessen reddingszwemmen en hierbij volgen we de richtlijnen van de KNBRD (Reddingsbrigade Nederland).


Diplomazwemmen

We bieden elk seizoen een aantal afzwem momenten voor een diploma. Bij die gelegenheden maken we er ook graag een feestje van. Met extra vlaggetjes, muziek en ballonnen maken we er een gezellige boel van. Naast familie zijn ook bekenden van harte welkom. De kinderen krijgen hun diploma’s onder luid applaus uitgereikt!

Leszwemmen0.jpg


Aanmelden

We hanteren voor de zwemlessen dat de kinderen 5 jaar moeten zijn, of voor het einde van het jaar hun 5e verjaardag vieren. We laten kinderen even voorzwemmen, zodat we kunnen kijken in welke groep de kinderen het beste passen.

N.B. Kinderen die bij ons lessen, betalen naast een 'les' abonnement ook een ‘gewoon’ abonnement. Dat kan een persoonlijk abonnement zijn of een gezinsabonnement. Zie voor de tarieven deze pagina.

Aanmelden voor zwemlessen kan al vanaf de voorverkoop in april. De lessen beginnen de eerste week van mei. Wil je nu op een later moment alsnog instappen, dan is dat in overleg mogelijk. Maar wacht niet te lang, want de abonnementsperiode is dus al gestart!

Heb je vragen, stuur dan een email naar zwemzaken@zwembo.nl.

HaalBijOnsNRZBanner.png

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.