Leszwemmen

Leren zwemmen met plezier!

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen bijna allemaal in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

zwemles1.jpg


Lessen volgens het Zwem-ABC

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Deze oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren.

Na deze periode is het tijd voor de zwemslagen. Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei oefeningen, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en nog meer. Dit maakt allemaal onderdeel uit van het Zwem-ABC.

zwemles2.jpg

zwemles3.jpg


Voordeel van lessen in een buitenbad

In heel veel zwembaden worden lessen gegeven volgens het Zwem-ABC. Maar er zijn toch ook veel verschillen. In de eerste plaats heeft het volgen van lessen in een buitenbad een duidelijk voordeel. Het weer is niet altijd zo mooi als je zou willen, maar dat betekent dat de kinderen leren zwemmen onder wisselende omstandigheden (zon, regen, wind). Het resultaat is dat ze beter zijn voorbereid, als ze in vakanties zich in heel andere omgeving moeten zien te redden.

zwemles4.jpg

zwemles5.jpg


Meerdere lessen per week

Daarnaast krijgen de kinderen in onze zwembaden meerdere keren per week les. Onze zwemlessen starten begin mei en stoppen pas in september. In de weken voor en na de zomervakantie krijgen de kinderen tweemaal per week les en dan zijn de lessen in de middag. In de zomervakantie schuiven we naar de ochtenduren en geven we vier maal per week les. Zo krijgen de kinderen in een seizoen meer dan 40 lessen van 30 minuten. De kinderen vinden het heel leuk om zoveel te zwemmen en wij zien ze elke week sterker worden!

zwemles6.jpg

zwemles7.jpg


Veiligheid en structuur

In elk van onze drie zwembaden worden zwemlessen gegeven door gediplomeerde instructeurs, welke jaarlijks worden bijgeschoold. We volgen de richtlijnen van de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) voor het Zwem-ABC en voor de zwemveiligheid . Dat betekent dat we ook werken met lesplannen en de voortgang van de kinderen volgen. We houden een groepsgrootte aan van ongeveer 8 kinderen, zodat we alle kinderen persoonlijke begeleiding kunnen geven.

Naast de gangbare zwemlessen, geven we ook lessen reddingszwemmen volgens de richtlijnen van de KNBRD (Reddingsbrigade Nederland).


Diplomazwemmen

Normaliter bieden we elk seizoen driemaal de mogelijkheid om af te zwemmen voor een diploma. Bij die gelegenheden maken we er ook graag een feestje van. Met extra vlaggetjes, muziek en ballonnen maken we er een gezellige boel van. Naast familie zijn ook bekenden van harte welkom. De kinderen krijgen hun diploma’s onder luid applaus uitgereikt!

Leszwemmen0.jpg


Aanmelden

We hanteren voor de zwemlessen dat de kinderen 5 jaar moeten zijn, of voor het einde van het jaar hun 5e verjaardag vieren. We laten kinderen even voorzwemmen, zodat we kunnen kijken in welke groep de kinderen het beste passen.

N.B. Kinderen die bij ons lessen, betalen naast een 'les' abonnement ook een ‘gewoon’ abonnement. Dat kan een persoonlijk abonnement zijn of een gezinsabonnement. Zie voor de tarieven deze pagina.

Aangezien onze lessen direct beginnen als onze baden geopend zijn, zijn we al gestart met lessen. Wil je nu of op een later moment alsnog instappen, dan is dat in overleg mogelijk. Maar wacht niet te lang, want de abonnementsperiode is dus al gestart! Wil je nog aansluiten, dan kun je het beste even een email sturen naar dit email adres: zwemzaken@zwembo.nl