Buiten

Zwem-Fietstocht

Doe je mee met een fietstocht langs onze zwembaden?

De organisatie Zwembaden Borger-Odoorn bestaat uit drie zwembaden, in Exloo, Valthermond en Nieuw-Buinen. Elk van deze baden ligt natuurlijk in het mooie Drenthe, een provincie waar je heel mooi kunt fietsen. Dus organiseren we elk jaar een fietstocht, die de deelnemers langs onze drie zwembaden leidt.

De totale route is ongeveer 50 km en is dus verdeeld in drie etappes. Uiteraard ontvangen alle deelnemers een routebeschrijving en vragen/opdrachten om de tocht nog iets gezelliger te maken. De kosten zijn 8,00 euro per persoon en de deelnemers worden in elk zwembad getrakteerd op koffie. Inclusief broodjes en een heerlijke versnapering op het eindpunt.

De fietstocht wordt dit jaar georganiseerd op woensdag 17 augustus 2022. De start is tussen 9:00 en 9:30 uur, vanaf een zwembad naar keuze. Finishen in startzwembad voor 19:00 uur.

Het is een fiets-zwemtocht, wat betekent dat de deelnemers in elk zwembad ook (gratis) kunnen zwemmen. Maar uiteraard is dat geen verplichting, het is ook mogelijk om op de terrassen te pauzeren en weer energie te verzamelen voor de volgende etappe.

Wat heb je nodig?

  • Fiets
  • Zonnebril
  • Zwemkleding
  • Eventueel een zwembril?